Ondernemer worden doe je niet zomaar even

Ondernemer worden doe je niet zomaar even

[et_pb_section bb_built="1" admin_label="section" _builder_version="3.0.47"][et_pb_row admin_label="row" _builder_version="3.0.47" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat"][et_pb_column type="4_4"][et_pb_text disabled_on="off|off|off" _builder_version="3.19.7" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat"]

Al lijkt het zo makkelijk. Je gaat naar de Kamer van Koophandel, je betaalt EUR50,00 en je bent ondernemer. Super simpel, toch? Maar dan begint het pas…

Je niche kiezen

Het eerste wat je gaat doen is bedenken: Voor wie wil eigenlijk graag werken? Ga onderzoeken wat de vraag in de markt is, waar heeft jouw klant behoefte aan? Ga inspelen op de koopmotieven. Klanten kopen nl. om een aantal redenen, maar vooral als het meer tijd, geld, goede relaties, betere gezondheid en erkenning oplevert, dan hebben mensen er geld voor over. Speel daar dus op in.

Verdienmodel

Nu ga je jouw eigen verdienmodel maken en je financieel plan opstellen. Zonder financieel plan weet je gewoonweg niet waar je naartoe aan het werken bent. Met een financieel plan kun je op tijd bijsturen als je merkt dat je je doel niet gaat halen. Het is dus erg belangrijk dat je dit plan opstelt voor jouw bedrijf.

Marketingplan

Dit plan mag zeker niet ontbreken! Want hoe ga jij jouw diensten en/of producten in de markt zetten? Hoe weten klanten dat jij er bent met jouw dienst en/of product? Want let wel: zonder klanten geen omzet; zonder omzet geen bedrijf… Ook al heb je een kvk-nummer…

Sales

Zodra je jouw marketingplan hebt staan, ga je ervoor zorgen dat je zichtbaar wordt in de markt. Door middel van knettergoede sales ga je nieuwe klanten aantrekken. Ook tijdens de levering van jouw dienst en product kun je jouw sales goed neerzetten.

Zorg ervoor dat jouw klanten zo tevreden zijn over jouw bedrijf, dat ze dit gaan doorvertellen aan anderen. Mond-tot-mond-reclame is de beste reclame die je maar kunt hebben.

Goede organisatie

Zorg voor een goede organisatie door alles goed te regelen. Met de juiste techniek kun je zelfs zo veel mogelijk automatiseren. Dit is natuurlijk helemaal van deze tijd.

Als alles staat en draait ga je bijschaven. Niet alles meteen goed. Door bij te schaven, te verbeteren en te optimaliseren kun je snel een volgende stap zetten in jouw ondernemerschap.

Virtueel assistent

Een virtueel assistent helpt ondernemers om hun bedrijf te laten groeien. Bij elk van de bovengenoemde onderdelen is er wel een virtueel assistent die gespecialiseerd is in dat specifieke onderdeel van jouw bedrijf.

Zo kunnen ondernemers op een laagdrempelige manier professionals inschakelen voor de groei van hun bedrijf. Voor een x aantal uur per week werkt een virtueel assistent in het bedrijf, zodat de ondernemer niet alles meer alleen hoeft te doen. Grote voordelen voor een bedrijf, zonder grote risico’s.

Benieuwd naar wat een virtueel assistent voor jouw bedrijf kan betekenen? Check dan deze link: https://vabusinessacademy.nl/samenwerken-met-een-va/

Ik noem deze virtueel assistenten ‘High Level vA-players’, want ze zijn meer dan alleen assistenten. Het zijn echt onwijze sparringpartners die inspelen op die onderdelen binnen het bedrijf om een enorme omzetgroei te genereren.

Een team van zeven

Als businesscoach heb ik mijn bedrijf nu zo opgebouwd dat ik werk met een team van zeven professionals, waarvan 6 High Level vA-players. En zo kan ik op elk onderdeel van mijn bedrijf een professional inschakelen.

Ik hoef dus echt niemand in loondienst aan te nemen, want mijn vA-players schakel ik enkele uren per week in. Dit is een fantastische manier om te groeien als ondernemer. Voor de High Level vA-players is dit een fantastische manier om een waardevolle bijdrage te leveren aan mijn bedrijf. En zij zetten hun talenten op hun eigen wijze in.

Wist je dat virtueel assistent één van de beroepen van de toekomst is? Helemaal van deze tijd dus. Ga je er dus heel goed in verdiepen, want als ondernemer kun je een VA goed gebruiken, juist voor de groei van jouw bedrijf.

Ben je iemand die nog niet de stap heeft gezet in het ondernemerschap, maar je wilt wel zelfstandig werken en op jouw voorwaarden? Check dan deze link en kom erachter wat het voor je kan betekenen om te gaan werken als Virtueel Assistent:

Vanuit huis werken zonder in te leveren op inkomen

Handtekening

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding="25px|25px|25px|25px" parallax_method_1="off" _builder_version="3.0.47" background_color="#ba9149" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat"][et_pb_column type="4_4"][et_pb_text _builder_version="3.19.9" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat" background_layout="dark"]

Gratis webinar

Wil jij nog voordat je begint met jouw VA-bedrijf, een shift maken? Of wil jij een shift maken met jouw bestaand VA-bedrijf? Meld je dan aan voor mijn gratis webinar. Het is een online presentatie waarin ik je leer hoe jij jouw business een boost geeft. En je kunt al je vragen aan mij stellen.

[/et_pb_text][et_pb_button button_url="https://vabusinessacademy.nl/gratis-online-trainingen/?utm_medium=website&utm_source=blog&utm_campaign=blog-ondernemer-worden-niet-zomaar-even" button_text="Meld je hier aan voor een gratis online training" button_alignment="left" _builder_version="3.19.13" custom_button="on" button_text_size="16" button_bg_color="#0067b2" background_layout="dark" button_text_size__hover_enabled="off" button_text_size__hover="null" button_one_text_size__hover_enabled="off" button_one_text_size__hover="null" button_two_text_size__hover_enabled="off" button_two_text_size__hover="null" button_text_color__hover_enabled="off" button_text_color__hover="null" button_one_text_color__hover_enabled="off" button_one_text_color__hover="null" button_two_text_color__hover_enabled="off" button_two_text_color__hover="null" button_border_width__hover_enabled="off" button_border_width__hover="null" button_one_border_width__hover_enabled="off" button_one_border_width__hover="null" button_two_border_width__hover_enabled="off" button_two_border_width__hover="null" button_border_color__hover_enabled="off" button_border_color__hover="null" button_one_border_color__hover_enabled="off" button_one_border_color__hover="null" button_two_border_color__hover_enabled="off" button_two_border_color__hover="null" button_border_radius__hover_enabled="off" button_border_radius__hover="null" button_one_border_radius__hover_enabled="off" button_one_border_radius__hover="null" button_two_border_radius__hover_enabled="off" button_two_border_radius__hover="null" button_letter_spacing__hover_enabled="off" button_letter_spacing__hover="null" button_one_letter_spacing__hover_enabled="off" button_one_letter_spacing__hover="null" button_two_letter_spacing__hover_enabled="off" button_two_letter_spacing__hover="null" button_bg_color__hover_enabled="off" button_bg_color__hover="null" button_one_bg_color__hover_enabled="off" button_one_bg_color__hover="null" button_two_bg_color__hover_enabled="off" button_two_bg_color__hover="null"]

 

[/et_pb_button][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Een reactie plaatsen