Wat is een virtueel assistent?

[et_pb_section bb_built="1" admin_label="section" _builder_version="3.0.47"][et_pb_row admin_label="row" _builder_version="3.0.47" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat"][et_pb_column type="4_4"][et_pb_text _builder_version="3.13.1" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat"]

Wat is een virtueel assistent?

Een virtueel assistent is een zelfstandig ondernemer die vanuit huis, of een andere door haar gekozen locatie, ondernemers ondersteunt in de groei van hun bedrijf. Ondernemers hebben het druk. Ze komen handen tekort als hun bedrijf groeit. Ze moeten zo veel doen in hun bedrijf, dat ze dus al snel hulp nodig hebben.

Vroeger moest je, als je hulp nodig had, iemand in loondienst nemen. De tijden zijn veranderd. Dankzij het internet huur je nu een virtueel assistent in die je op afstand helpt.

Dit zijn de voordelen voor ondernemers om een virtueel assistent in te huren:

 

 1. Ze besparen tijd en kunnen zich bezighouden met andere belangrijke taken in hun bedrijf;
 2. Ze kopen kennis in die zij soms missen;
 3. Ze huren iemand in die ook ondernemer is en op gelijkwaardig niveau mee kan denken als een
  sparringpartner. Dat is ontzettend waardevol voor ze. Vaak zien ze hun eigen blinde vlek niet. De VA overziet juist het geheel;
 4. Ze hebben geen extra kantoorruimte, pc etc. nodig;
 5. Ze lopen geen financieel risico doordat ze niet aan een VA ‘vast zitten’;
 6. De VA besteedt haar uren zeer effectief doordat ze weinig afleiding heeft t.o.v. het bedrijfsleven waar collega’s continu een beroep op elkaar doen. Ze voelt zich prettig in haar eigen omgeving waardoor ze goed functioneert. Zeker ook omdat ze werkt op de tijden die voor haar het beste uitkomen, wanneer zij het beste in haar energie zit;
 7. De ondernemers krijgen meer structuur en overzicht in hun bedrijf;
 8. Door het inzetten van een VA krijgen ze meer continuïteit in de uitvoering van de werkzaamheden;
 9. Al voor een paar uur per week huren zij een VA in, waardoor de drempel laag is om een virtueel assistent in te huren. Daardoor kunnen ze hun bedrijf sneller laten groeien.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label="row" _builder_version="3.0.47" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat"][et_pb_column type="4_4"][et_pb_image src="https://vabusinessacademy.nl/wp-content/uploads/2017/08/Marleen-Sahetapy-Fotografie-danielle-bib-245.jpg" animation="off" _builder_version="3.0.69" show_in_lightbox="off" url_new_window="off" use_overlay="off" sticky="off" align="left" always_center_on_mobile="on" border_style="solid" force_fullwidth="off" animation_style="none" animation_duration="1000ms" animation_intensity_slide="50%" show_bottom_space="on" /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label="row" _builder_version="3.0.47" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat"][et_pb_column type="4_4"][et_pb_text disabled_on="off|off|off" _builder_version="3.13.1" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat" header_2_font_size="22px"]

Je werkt dus als virtueel assistent vanuit huis.

Of je werkt vanaf een andere locatie waar jij het prettig vindt om te werken. Je werkt op de dagen en tijden die jou het beste uitkomen. Daardoor krijg jij de vrijheid om werk en gezin beter te combineren. Zo kun je er voor je kinderen zijn op de momenten dat ze je nodig hebben. Je kiest dus ook zelf je klanten uit waar jij blij van wordt. En je kiest de werkzaamheden die jij het liefste doet waardoor je veel voldoening krijgt van je werk.

Door de mogelijkheden van het internet maakt de afstand niet meer uit en kun je prima alles vanuit huis doen. Daarom kun je prima voor ondernemers werken die een behoorlijke afstand van jou af wonen. Dat is geweldig, want dat maakt veel mogelijk!

 

Wat is een VA? Alleen een assistent?

Nee, een VA is net als haar klanten ondernemer en weet wat er bij het ondernemerschap komt kijken. Daardoor kan ze juist zo goed met haar klanten meedenken. Ze is dus een virtuele office professional die ervoor zorgt dat het bedrijf verder professionaliseert en verder groeit door actief taken uit handen te nemen. Daarom zijn VA’s zo waardevol!

De markt verandert snel. Vroeger hadden bedrijven veel tijd om meerjarige plannen en hele strategieën uit te denken. Vandaag de dag moeten ze steeds sneller kunnen anticiperen. Flexibel ‘personeel’ sluit hier perfect op aan. Ik verwacht dan ook dat grote bedrijven in de toekomst meer gebruik gaan maken van VA’s. Nu zetten vooral de zelfstandigen zonder vast personeel VA’s in.

 

Het beroep ‘virtueel assistent’ is niet voor niets uitgeroepen tot het beroep van de toekomst.

(Bron: https://www.nationaleberoepengids.nl/21_nieuwe_beroepen_met_toekomst)
Het leuke aan het vak is dat je voor meerdere ondernemers tegelijk werkt. Daardoor is het erg afwisselend en je leert veel. Je bent ook erg betrokken bij je klanten en hebt voornamelijk contact via beeldbellen. Je ontmoet elkaar ook live. De frequentie zal per klant anders zijn. Dat kan variëren van 4 x per jaar tot zo vaak als nodig is.

Een ondernemer huurt een virtueel assistent vaak structureel in voor een x aantal uur per week. Daardoor heb je maar een paar klanten nodig zodat je al snel een goed inkomen opbouwt. Je start met een tarief van +/- € 40,- per uur. Afhankelijk van je kennis en ervaring kan dit tarief afwijken. Verdere groei in inkomen is mogelijk naarmate je meer ervaring opdoet.

Vind je het interessant om te kijken of het werken als virtueel assistent bij jou past? En wil je weten hoe je dan een succesvolle start kan maken? Download dan hieronder het gratis e-book ‘7 geheimen om succesvol te starten als virtueel assistent’.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding="25px|25px|25px|25px" background_color="#ba9149" parallax_method_1="off" _builder_version="3.0.47" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat"][et_pb_column type="4_4"][et_pb_text background_layout="dark" _builder_version="3.0.98" background_size="initial" background_position="top_left" background_repeat="repeat"]

7 Geheimen om succesvol te starten als Virtueel Assistent

Ontdek hoe jij als ambitieuze moeder een winstgevend bedrijf opbouwt in de tijd dat het jóu uitkomt.

[/et_pb_text][et_pb_button button_url="http://vabusinessacademy.nl/ebook/" button_text="Download het e-book met video’s! (gratis)" button_alignment="left" background_layout="dark" _builder_version="3.0.69" custom_button="on" button_text_size="16" background_color="#951b81" /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

10 gedachten over “Wat is een virtueel assistent?”

 1. Ik zou graag willen weten waar ik zo'n vacature kan vinden? Via jullie of ga ik zelf zoeken?

  Met vriendelijke groeten,
  Rachel Riedewald

  • Hi Rachel, via de VA Business Academy zoeken ondernemers vaak naar VA's dus daar kunnen we je inderdaad bij helpen. Maar verder leren we je ook hoe je ze zelf vindt.

  • Er is wel eens vraag naar VA's in loondienst dus ja Carla, daar zijn ook mogelijkheden.

   Als je nog vragen hebt, stuur mijn team dan gerust een berichtje.

   Enthousiaste ondernemende groet,
   Daniëlle

  • Hi Nikita,

   Het diploma: zeer ambitieus zijn 😉
   Wij geloven dat je met drive, ambitie, lef en doorzettingsvermogenn heel ver komt. We zien hele goede resultaten bij onze klanten door wat ze leren en door wie.

   Als we iets voor je kunnen betekenen, stuur mijn team dan gerust een berichtje.

   Enthousiaste ondernemende groet,
   Daniëlle

Een reactie plaatsen